Autómosás galéria
Kárpittisztítás galéria
Autó polírozás galéria
Fényszóró polírozás galéria

Fényszóró polírozás

Műanyag lámpák polírozása

Az elmúlt tíz év során egyre több gépkocsi és motorkerékpár első lámpája készül kopolimer műanyagból, esetenként vékony karcálló réteggel a felületén. Ez több oknál fogva kedvező a gyártóknak:

  • Olcsóbb előállítási költség
  • Nagyobb tervezési szabadság a tervezőknek
  • Általában jobb világítási tulajdonság
  • Töréskor nem okoz szilánkos törésből adódó sérülést

Hátrányáról sem feledkezzünk el, amely csak a megvásárlást követő néhány év után jelentkezik, hasonlóan a gyártók többi olcsóbbításra vonatkozó törekvésével. Ez már a gépkocsi tulajdonosának költsége, nem pedig gyártási költség, így az autók gyártója ennek csökkentésében távolról sem érdekelt.
A nap UV sugarainak hatására a lámpa”-üveg” anyaga bomlani kezd, kívülről, a nap sugárzásának kitett felület irányából, ezzel egyidejűleg elszíneződik, barnás, vagy szürkés árnyalatot kap. Ekkor az izzólámpa energiájának nagyobb része elkezd hővé átalakulni (hiszen akadálytalanul nem tud átjutni a műanyag rétegen), a felület jobban melegszik, így tulajdonképpen öngerjesztő folyamat gyorsul fel. Bizonyos idő után, már a lámpa fényteljesítménye is csökken, egy idő után már az esedékes műszaki vizsgán is kifogás alá esik. A helyzet, polírozással, jelentősen javítható, és a polírozás akár néhány évente megismételhető, hiszen a lámpa átlátszó felületének vastagsága ezt megengedi.

[ Tekintse meg fényszóró polírozás galériánkat is! ]

Miért válassza a fényszóró polírozást?

A biztonságos közlekedés egyik alapelve, hogy a fényszórók megfelelően működjenek. A fényszórók készülhetnek műanyagból és üvegből is.

niagaracarwash.huAz üvegből készült fényszórók igaz, hogy törékenyebbek és drágábbak is, de nem színeződnek el olyan hamar, mint a műanyag. A műanyag fényszóró előnye, hogy olcsóbb a gyártási költség, illetve bármilyen forma megvalósítható a megmunkálása során. Hátránya viszont, hogy a környezeti tényezők jobban károsítják, így elszíneződik a fényszóró és szürkés-barnás árnyalatú lesz.

A műanyag fényszórók polírozása előtt a fényszóróról eltávolításra kerül a károsodott réteg, ezt többlépéses gépi csiszolással lehet elérni. A csiszolást követően, fényszóró polírozására kerül a sor amit legalább 3 lépésben végzünk el, megközelítve az újszerű állapotot. Utolsó lépésként nano viaszréteg kerül a lámpatestre, mely védi a fényszóró felületét, és hosszabb ideig újszerű állapotban maradhat a kezelt felület.

Ha a fényszóró polírozást választja, biztonságos körülmények között autózhat, sikeres műszaki vizsgát tehet, a rend őreinek bírságtól sem kell tartania. A felújítás gazdaságosabb megoldás, mintha újat venne!

Ha az Ön autója, fényszórója már igényli a felújítást, ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az UV védelem, és a fényszóró polírozás

A fényszórók javarészt műanyagból készülnek és az UV védő réteg hamar kopásnak indul rajtuk. A probléma viszonylag jól orvosolható, ha időben elkezdődik a fényszóró polírozás.

Vajon miért kopik ennyire hamar az UV réteg? Ha belegondolunk, számtalan erőhatás éri az autó lámpa búráját. A nagy sebesség miatt óhatatlanul nekicsapódnak a porszemek, bogarak, kavicsok és egyéb szennyeződések, melyek igencsak koptatják az UV réteget is. A kopás hatására a búra elveszíti pompás külsejét, opálossá válik a felülete és repedezésnek indul. Nemcsak esztétikailag, de minőségben is nagy szerepe van annak, hogy milyen állapotban van a fényszórónk, hisz így az éjszakai vezetés is veszélyessé válhat.

Az uv védelem úgy növelhető a fényszóró polírozáson kívül, hogy egy speciális anyagot a lámpa búrára juttatunk, és így nem feltétlenül szükséges ez a munkafolyamat.Vigye autóját szakemberhez és beszéljék meg a további teendőket!

Ha Ön is szeretné igénybe venni a fényszóró polírozást, vegye igénybe szolgáltatásainkat profi szakembereink segítségével!

A felújítás menete:

  • első lépésként a fényszóróról teljes mértékben eltávolítjuk a károsodott le mattult réteget, ezt gépi csiszolással érjük el, amit fokozatosan visszafinomítunk.
  • második lépésként a felcsiszolt fényszórót 3 fázisban felpolírozzuk teljesen újszerű állapotra
  • harmadik lépésként félkemény viaszréteggel látjuk el a fényszóró felületét, ezáltal egy védőréteget képezve a műanyag felszínén.

Fényszóró polírozás árak

  • első fényszórók polírozása: 3500 Ft – 5000 Ft /db
  • hátsó lámpatestek polírozása: 1000 Ft /db

[ Tekintse meg fényszóró polírozás galériánkat is! ]

KÖVESSEN BENNÜNKET a Facebook közösségi oldalon is, és legyen naprakész!

Facebook


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/niagaracarwash/niagaracarwash.hu/wp-content/plugins/arscode-social-slider/fblb_slider.php on line 47

YouTube